A Kecskeméti Ifjúsági Otthon a Fürkész természetismereti, környezetismereti, tanulást segítő foglalkozás sorozat keretében évek óta szervez üzemlátogatásokat kisiskolás csoportok részére.

A ZKI Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. örömmel vállalta a felkérést, hogy telephelyén megismertesse a gyerekeket a kertészeti munkával és a zöldségtermesztéssel. Ennek keretében bemutatta növények fejlődését a csírázó magtól a leszüretelt zöldségig. Természetesen meg is kóstolhatták a különféle zöldségeket. Játékos vetélkedő keretében adtak számot, hogy mennyire ismerik a növényeket és azok vetőmagjait, ahol a legügyesebb csoport külön jutalomban is részesült.
Hogy az élmény még maradandóbb legyen, különféle vetőmagokat is ültettek a kis látogatók, melyeket otthon, gondos ápolással fel is tudnak nevelni. A ZKI bízik benne, hogy a megszerzett gyakorlati ismereteket a gyerekek az iskolai tanulmányaik során is hasznosítani tudják és a méltán híres magyar kertészet iránti elkötelezettség és szeretet a következő generációkban is fennmarad.

Laczkó Róbert

vezérigazgató