A termelők és a savanyítók által megkövetelt magas követelményeknek a ZKI által forgalmazott fajták kiválóan megfelelnek, sok éve bizonyítanak a termelésben és a feldolgozásban. A legtöbb partnerünk, hosszú évek óta stabilan a mi almapaprikáinkra alapozza termesztését, mert azok a szélsőséges időjárásban is kiválóan teljesítenek.

Beszállítóként, csak magas hozammal és jó minőségű alapanyaggal lehet pénzügyileg is sikeres szezont zárni!

A savanyítással foglalkozó vállalkozók nem ritkán a fajta nevet is kikötik, amikor a szezonban a felvásárlás beindul. Különösen igaz ez, amikor a piaci zavaroknak köszönhetően kereslet-kínálat felborul. Ne felejtsük, nem minden fajtára jellemző, hogy a hordós savanyítás során a hús konzisztenciáját megőrzi.

A Golf mérete remekül megfelel az üvegben savanyítás során megkívánt méretnek. A fajta nem növi túl magát, alakja nagyon stabil a tenyészidőszak során, lilulásra nem hajlamos. A termelők a Golf egyik legnagyobb előnyének mégsem a magas hozamot, a rendkívül uniformis bogyókat tartják, hanem az egyedülálló baktérium toleranciáját. Más fajták esetében az augusztus eleji- közepi szokásos lehűlések idején sem „dobja le” a lombját, a Golfra azonban lehet számítani.

Golf1

A Nagykúti fajtánk, talán a hazai termesztésben leginkább termesztett erős almapaprika. Sokan szerették meg és választják már hosszú évek óta. Bogyója kifejezetten alkalmas töltve és egészben savanyításra is. Általános ellenállósága jó, bőtermő. A felálló termések nagyon tetszetősek, átlagosan 5-8cm nagyságúak, fényes felszínűek, vastag falúak, enyhén lapított gömb alakúak. Ágrendszere, gyökérzete erős. Legnagyobb előnye, hogy kevésbé optimális körülmények között is megbízhatóan terem. Szedhetősége kifejezetten jó. A bogyója nagyon jól bírja a hordós savanyítást, roppanóságát stabilan megtartja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Édesalma. Csípmentes, magas hozamú, jó ellenállósággal rendelkező fajta. Elsősorban savanyításra nemesített, rendkívül zamatos almapaprika-fajta. Folytonnövő, közepes bokrot képező, gyorsfejlődésű növény. Termése közepes méretű, nagyon vastag húsú. Termelői visszajelzések alapján, a fajta uborkamozaik-vírussal (CMV) szemben toleranciát mutat. Felhasználható ecetes és savanyított csípmentes készítményekbe, valamint konzervipari célokra.

edesalma