bihar-500

A 2013-as esztendőben fokozott volt a kereslet a paradicsomalakú paprika iránt, az értékesítés a szezont tekintve zökkenőmentesnek mondható, az árak jók voltak. A hozzáértők szerint a 2014-es esztendő is magasabb mennyiségi elvárásokat fog támasztani, mert az élelmiszeripari készletigényeket nem sikerült a tervezettre feltöltetni.

Milyen hibridet használjunk, ha a piacon stabil mennyiségben és minőségben akarunk megjelenni?

A kérdésre ma már a termelők az elmúlt esztendők tükrében, határozottan mernek válaszolni: magas fokú általános stressztűréssel, stabil minőséget és nagy hozamot biztosító hibridet kell választani és azt kombinálni intenzív technológiával.

Bihar-F11
Egy valami tény: a Bihar F1 a fenti tulajdonságoknak köszönhetően piacvezető már több éve és népszerűsége azóta is töretlen!

Az idei szokatlan időjárásban sok hibrid, amelyek nem rendelkeznek olyan remek stressztűréssel, mint a Bihar, mélyen a megszokott mennyiség és minőség alatt teljesített. Látványosan
kiemelkedett a Bihar F1, a még használatban lévő vagy éppen más újdonságként beharangozott hibridek közül!

A Bihar bogyói a forró napsütésben, a mással össze nem hasonlítható lomb védelmében fejlődtek 250-300 grammra. A kitűnő minőségű -napégéstől mentes- termések, mind frisspiacra, mind szeletelésre, megbízható mennyiségben álltak rendelkezésre. Az egyöntetűen színeződő bogyók, mind méretben, mind mennyiségben a versenytársak felé emelik a Bihart! A frisspiacon továbbra is a Bihar látványosan nagy, sötétpiros színnel rendelkező termései a legkelendőbbek, a legmagasabb áron értékesíthetőek. Az agresszív gyökérzet és a kiemelkedően rétegzett lombozat, a legnagyobb nyári melegben is képesek voltak a víz és az oldott tápanyagok mozgatására és az extra minőség biztosítására.

A Bihart régóta termelők közül, arról már többen is elmondták tapasztalatukat korábbi interjúkban vagy gazdaestéken, hogy a csak rá jellemző óriási bogyók miatt a szeletelési költsége fajlagosan a legalacsonyabb, a szeletelési vesztesége pedig a legkisebb. Ha számításokat végzünk a szedési és szeletelési költséggel valamint a szeletelési veszteséggel, akkor a leggazdaságosabb hibrid a Bihar F1! Érdemes a fajtaválasztásnál ezt is figyelembe venni! A Bihart azért is termelik megelégedettséggel már évek óta, mert a hibridet választó partnereink is számolnak, és az alapján döntenek! Megerősítést nyert: az alacsony vetőmag ár nem képes kompenzálni olyan, a termesztés során jelentkező extra költségeket (több műtrágya felhasználás, kevésbé hatékony szedés az apró bogyók miatt, gyakoribb növényvédelem), ami a gyengébb genetikai potenciálból ered. A vetőmagon és a helyes technológián nem érdemes spórolni!

Hibridjéről már most döntsön, rendelje meg csíramegindított Bihar vetőmagját!