Az árualap előállítás szempontjából legmeghatározóbb keleti régióban a tavalyi sikerek és pozitív benyomások után újabb és újabb partnereink választották termesztésükbe a Bihar F1-et.

bihar-1

A hibrid legfontosabb előnyei még hangsúlyosabban jelentkeztek az idei időjárási viszonyok között. Mindannyian megtapasztalhattuk, mit is jelent, ha a paradicsompaprika hibrid
ünk erős generatív hatásoknak van kitéve az időjárásnak köszönhetően.

Általános volt, hogy az igen korai magas hőmérsékletnek és besugárzásnak köszönhetően a növények fejlettségükhöz viszonyítva fiatalon fordultak generatív irányba. Voltak hibridek, amelyek nem voltak képesek a stressz okozta hatásokat leküzdeni, lombozatuk nem fejlődött ki eléggé, sok virágot hoztak, ám a bogyókat nem voltak képesek megnevelni. A hiányos lombozatnak köszönhetően a termések nagy számban napégettséget mutattak és a bogyók felületén a korábbi évjáratokhoz viszonyítva nagyobb mértékben volt megfigyelhető a napégés okozta termés veszteség. Sajnos az elmúlt években tapasztalt kiszámíthatatlan, szélsőséges időjárásnak köszönhetően kijelenthető, hogy az alapjában inkább generatív bélyegeket hordozó hibridek szerepe tovább fog csökkenni, érdemes a termelést vegetatívabb hibridekre alapozni. Ilyen hibrid a Bihar F1.
Látványos volt a hibridünk kiváló lombtakarása. A nem ritkán 300g-os bogyók szépen fejlődtek a levelek takarása alatt. A frisspiac számára idén is mind fóliás termesztésben, mind szabadföldi körülmények között a Bihar adta a legjobb minőséget. Aki két értékesétísisi csatornára szeretne támaszkodni és termesztésével nem csak az ipari igényeket akarja kiszolgálni, hanem az árbevétel szempontjából magasabb jövedelmezőséget biztosító frisspiaci értékesíthetőséget, annak érdemes a Bihart választania a következő szezonban is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA