A Carmát termelő kertészetek száma az elmúlt évben tovább emelkedett. A korai hajtatásban sokan választják 2013-ban is az extra minőséget és kimagasló termésmennyiséget adó Carma F1-t. Hibridünk vetőmagját a lehető legmagasabb színvonalon állítjuk elő, kezeljük majd tasakoljuk ki. A 2012-13-as szezonban a sok elégedett partnerünk kérésének eleget téve a Carma vetőmagja, immár csíramegindított (primingolt) formában is elérhető.

Ez a magas minőségű vetőmag a Carmát használóknak gyorsabb és egyöntetűbb csírázást biztosít, rövidebb palántanevelési időt tesz lehetővé és ennek köszönhetően még korábbi első szedéseket, a hagyományos vetőmaghoz képest.

Kinek érdemes Carmát használni? 

Mind talajon, mind talajnélküli termesztésbe paprikát ültető kertészeknek ajánljuk. A legkorábbi, erősen fűtött, legmagasabb technológiai színvonalon termelő üzemekben és a klasszikus, talajos hidegfóliás termesztésekben egyaránt. Azoknak a kertészeknek, akiknek fontos a kimagasló bogyóminőség, magas hozam.
A Carma nagy előnye, hogy osztályozottságában versenytársainál jobban teljesít, a legnagyobb melegben is jól tartja méretét, az extra bogyóira folyamatosan lehet támaszkodni.

carma-1

Ne felejtsük a Carma F1 nagyon jó gyökérrel rendelkezik, ami a mesterséges, vagy természetes közeget egyaránt jól átszövi, jól tűri a magasabb EC-t.

Növekedési habitusa egyensúlyi, külső hatásokra más piacon lévő fehér tölteni való hibridhez képest kevésbé „leng ki”, vegetatív generatív egyensúlyát jól megtartja. Forintokban mérhető előnyt jelentett ez az idei szélsőséges nyárban. A nagy meleg, az elégtelen gyökérzet, gyakran a kevésbé precíz öntözés, illetve tápanyag utánpótlás okozta „kálciumos” bogyók egyáltalan nem voltak jellemzőek a nagy gyökeret, a stresszt jól toleráló Carmára. Ágrendszere szilárd, nagyon jól terhelhető, nem gond az egyidőben – a Carmára jellemző óriási- tíz fölötti kötés növényenként.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA