carma

Többször írtunk már arról, mennyire kedvelt és sokak által termesztett a Carma F1 különféle technológiákban és időzítésekben. A hibrid olyan tulajdonságokat ötvöz magában, amelyek mind a kereskedők, mind a termelők szemében kulcsot jelentenek a sikerhez: minőség és mennyiség kompromisszumok nélkül!

Carma-F1-13-dec-11

Azt, hogy a hibrid kiemelkedő hozamra képes és versenytársai felett teljesít, nem csak az élet, hanem tőlünk független számos kísérlet is bizonyította, amelyekről korábbi írásainkból értesülhettek. A Carma F1 igazi bajnok, legyen szó homok, kötött vagy talajnélküli termesztésről! Legnagyobb technológiai felület a hazai tölteni való paprikatermesztésben, a hideghajtatás. A négyzetméterre eső nagyobb árbevétel és profit elérése -az elmúlt évek trendjét megfigyelve-, a nagyobb hozamot és magasabb minőséget nyújtó hibridek alkalmazásában rejlik. Elmondható az is, hogy a sikeres kertészek ezt a szemléletet már régóta vallják és a nagyteljesítményű genetikai potenciált ötvözik a technológiai fejlesztésekkel.

A jászsági termőtáj egyik legmeghatározóbb, sokak által ismert és tisztelt gazdálkodója a szentlőrinckátai Somogyi Sándor. Igen jelentős hajtató felületén -amiben fűtött és hidegfóliát is találunk-, termel tölteni való típust, ami 2013-ban már 100%-ban Carma F1 volt.

Carma-F1-13-dec-21

A megtermelt árut alapvetően maga értékesíti a budapesti nagybani piacon. Sok év alatt építette fel kapcsolatrendszerét, amiben döntő szerepe volt a folyamatos, hibátlan minőségű árunak! Fajtaválasztása megalapozott, csak a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő hibridnek van létjogosultsága!

Intenzíven tápoldatozott, példaértékű metszetlen állománya és az abban készült fényképek senkiben sem hagynak kételyt, miért is szeretik olyan sokan a Carmát. Akinek hasonló technológiája van, talán kicsit irigykedve is nézi a nyár derekán, a rekkenő hőség idején készült fotókat. A hozam impozáns, a termések színe, alakja, húsvastagsága páratlan!

De hallgassuk meg Sándort, miért támaszkodik 2014-ben is a Carmára:

„Négy évvel ezelőtt kaptam a ZKI termékmenedzserétől vetőmagot próbatermesztésre a Carma F1 fajtából. Előtte a Creta volt a fő termesztési profilom. Talajon termesztek, korai metszett fűtött és fűtetlen kordonos technológiával, a konkurens cégek fajtái is megfordultak gazdaságomban, de a legkiválóbb minőségi és mennyiségi tulajdonságokkal a ZKI fajta nyerte el tetszésemet! Ezért döntöttem a Carma F1 termesztése mellett 2014-ben is.”

Carma F1 – kiemelkedő mennyiség és minőség!