Carma_7701

“Az idei szezon még szinte be sem fejeződött, de már sokan összegzik a tapasztalatokat és gondolkodnak a fajtaválasztási stratégián. Ebben szeretnénk segíteni elemezve azokat a folyamatokat, amik idén is megfigyelhetőek voltak.

A Carma hibridről nehéz újat mondani, hiszen nincs olyan kertész, aki saját maga ne termelné, vagy akinek a közvetlen környezetében ne lenne olyan, aki már több éve sikeresen termeszti. Egy olyan hibridről beszélünk, ami rendkívül széles körben „gyökeret eresztett” földrajzi és technológiai értelemben is. A fajta visszatérő vásárlói között hidrokultúrás (kőgyapot és kókuszpaplanos), talajos, korai- és másodkultúrába ültetők is vannak, sőt külföldön már egyre többen használják intenzív szabadföldi technológiában is.

Carma-F1-13-okt-1

Mégis mi motiválja partnereinket, hogy a Carmát válasszák?

A válasz a címben feltett kérdésben rejlik: azért, mert a minőség számít! Ebben a Carma kimagaslót nyújt. A minőség pedig egyértelműen versenyelőnyt jelent a piacon.

Miben jobb még a Carma?

Közkedvelt hibridünk esetében az extra minőség kimagasló hozammal is párosul, ami extra árbevételt ad. Hajtatásban a legjobb eredmények idehaza, a 26kg/m2-t is meghaladják.

Mi jellemző a növényre?

Növekedési habitusa egyensúlyi, külső hatásokra más piacon lévő fehér tölteni való hibridhez képest kevésbé „leng ki”, vegetatív-generatív egyensúlyát jól megtartja. A növényre jellemző a közepesen hosszú ízköz, megfelelően zárt lombozat. Ágrendszere szilárd, nagyon jól terhelhető, nem gond az egy időben -a Carmára jellemző, óriási méretű- tíz fölötti kötés sem, növényenként.

Carma-F1-13-okt-2

A Carmát azok a kertészek válasszák, akiknek fontos a gazdaságos termesztés, kimagasló bogyóminőség, magas hozam és a kifejezetten nagyobb profit elérése. Ne felejtsük, nem csak a mennyiség, hanem a minőség is számít!