“„ Ép testben ép lélek” elvét követve a ZKI lelkes futócsapatokkal vett részt a 30. WIZZ air fél maratón futóversenyén. A csúcsot döntő 30 ezres tömeget 9 fővel gazdagítottuk, 3 csapatban. A kiírt távot trió váltóban teljesítettük 7,4-5,9-7,9 km felosztásban.
Városligeti találkozó után mindenki elindult a váltóhelye felé. A váltás helyszínein hatalmas tömegben, de jól szétválasztott szektorokban lestük a befutó embereket, ahol a rajtszám átadása után lehetett nekiiramodni a következő távnak. A futás során lelkes közönség buzdított bennünket és összesen 16 zenesziget lendítette át az arra rászorulókat a holtponton. Szenzációs hangulat minden futóra átragadt és lelkesedés, jókedv és fáradtság jóleső keveredése lett úrrá a résztvevőkön.
A végső cél ismét a Városligetben volt, miután bebarangoltuk a főváros legszebb részeit. A ZKI 3×3 fős csapatai kissé megfáradtan, de feldobódva vették át a minden résztvevőnek járó emlék plakettet és az ajándékcsomagot.
Először vettünk rész ilyen szervezésű nagyszabású futóversenyen, de biztos vagyok benne, hogy az átélt élmény sokáig kitart és nem ez volt az utolsó ilyen rendezvény, amelyen a ZKI-sok jelen lesznek.
Végül a résztvevők névsora csapat és futó sorrendben:
ZKI 1. csapat
Csapó Ildikó, Tóth Pál, Tóth Gellért
ZKI 2. csapat
Varga Endre, Hirka János, Laczkó Róbert
ZKI 3. csapat
Braun Tamás, Németh Melitta, Gyuradinovics Zsolt”