almapaprika-web1

“A hazai savanyított termékek között rendkívüli népszerűségnek örvend az édes és csípős almapaprikából készült változatos termékek sora.

A ZKI Zrt. büszke ezen a területen elért eredményeire és azokra a hibridekre, amelyeket a termelőkkel és savanyító vállalkozásokkal szorosan együttműködve fejlesztett ki. Évek során ma már piacvezetői pozíciót szereztünk.

A 2014-es esztendőben kezdtük el két újdonságunk bevezetését, amelyek az édes és csípős almapaprikák új generációját képviselik. Jelenleg még kódszám alatt futnak, jelzésük ZKI 9618 F1 (csípős) és ZKI 9619 F1 (csípmentes).

Az idei szélsőséges időjárásban a két hibrid jól szerepelt, kiváló gyökérzetének, lombtakarásának, kötő képességének köszönhetően.

almapaprika-web2

Mivel az almapaprikának a savanyítás során kritikus tulajdonsághalmaznak kell megfelelnie, ezért a fajtaválasztás során csak olyan fajtákat szabad használni, amelyek a savanyító üzemek magas szintű elvárásainak is megfelelnek:  

a feldolgozás után megtartják élénksárga tetszetős színűket, 

húskonzisztenciájuk roppanós marad, mind hideg, mind meleg technológia után, 

és megmarad íz harmóniájuk is.

Ezért is tartjuk fontosnak, hogy egy vecsési savanyító üzem gyakorlati, az egész szezont átölelő őszinte véleményét is megosszuk.

A Früh-Ker Kft. családi vállalkozás. „A cégünk különböző zöldségek tartósításával foglalkozik. A hagyományos recepteket és a tevékenységet elődeinktől örököltük, akik már az 18. század óta foglakoztak káposztatermeléssel és értékesítéssel. A 90-es évek elejétől vállalkozói formában, 1994-ben Betéti Társaság keretében belül majd 1997-től Korlátozott Felelősségű Társaságként működünk. Termékeinket saját üzleteinkben illetve partnereinken keresztül értékesítjük. Termékeink palettája igen széles, mellyel törekszünk minden kedves megrendelőnk igényeit kielégíteni. Üzemünk rendelkezik a nemzetközi HACCP minőségbiztosítási tanúsítvánnyal, amely garantálja a folyamatos és ellenőrzött minőséget.”

Mi a legfontosabb kritérium, amelyeknek
a beszállított almapaprikáknak meg kell felelniük? 

Az almapaprikákat mind egészben, mind töltve savanyításra használjuk.  Fontos a vastag hús, tartós szín, tetszetős, szabályos alak.

Milyen a kiszerelési mód?

Kiszerelésünkben megtalálható a zacskós és keményfalú kisvödrös, nagy vödrös csomagolás és természetesen a hordós is. Űrtartalmat tekintve rendkívül széles palettával rendelkezünk, ami egészen a 120 l-ig terjed.

Ezeknek a kritériumoknak, hogyan felelt meg a ZKI Zrt. csípős és édes almapaprika
újdonsága?

Teljes őszinteséggel mondhatom, hogy nagyon meg vagyunk elégedve a tapasztaltakkal. Partnereinktől az ország több pontjáról érkezett a szezon teljes hosszában a két újdonságból, így folyamatosan volt lehetőségünk benyomást szerezni a minőségről. Az stabil, nem lehetett érezni az idei szélsőséges időjárás hatását.

Az egyik termelő partnerünktől kivételesen magas minőség érkezett a ZKI új számos fajtáiból. Alakjuk olyan szabályos, amelyet korábban még nem tapasztaltunk. Erre a különleges prémium minőségre alapozva egy speciális termékkel lépünk a piacra kifejezetten a karácsonyi ünnepekre időzítve. Ez egy teljesen új termékpozícionálás a részünkről, amire korábban nem volt példa!

Köszönjük a Frühwirt család minden tagjának, hogy cikkünk megírásához segítséget nyújtottak.

A vetőmag beszerzéssel kapcsolatban keresse vevőszolgálatunkat és területi képviselőinket vagy kiemelt input anyag ellátóját!”