A Kref F1 fajta fűtött termesztő berendezésekbe, hideghajtatásra és korai szabadföldi termesztésre javasolt 50-55 napos karalábé hibrid. Kiváló hidegtűrő tulajdonsággal rendelkezik, a túlzott meleget azonban nem kedveli – erre a palántaneveléskor is figyelemmel kell lenni.

A Kref F1 karalábé az erős viaszos levélzete miatt gombabetegségekre nem fogékony, felálló lombozata a téli, kora tavaszi fénytelen hónapokban is dús, erőteljes. Erős gyökérzetének köszönhetően a talajproblémákat is jól tolerálja. Ha kompakt, erős palánta kerül kiültetésre, a növény nem dülöngél, az erős szik alatti szár stabilan tart. Gumója lapított, halványzöld, fehéres, a piacon kedvelt prémium kategóriás primőr. Tetszetős, lapított gumó formáját sokáig megőrzi, fásodásra, repedésre, torzulásra nem hajlamos. Íze kiváló, semleges, lágy, omlós. Zsenge állagát, finom ízét nagyobb méretben, öregebb korban is megőrzi. Gyors fejlődésű növény, a piacon keresett méretet gyorsan eléri. Optimális szedési méretnek a magyar piac által megkívánt 8 cm-es átmérőt javasoljuk.

Kref-3

Az ajánlott ültetési távolság 25x25cm. Érése koncentrált, 10-14 nap alatt betakarítható, ezért szakaszos ültetésével folyamatos árualap állítható elő. Szedése nagyon könnyű és jó minőségben, gyorsan, szennyeződésmentesen kivitelezhető. A finom, felálló levélnyél simán, rugalmasan ízesül, így szedés során kevésbé hajlamos a sérülésre, nem roppan meg, ami által tovább tart a frissessége.  Az elkészített áru tetszetős, kiválóan megfelel a piac által támasztott követelményeknek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA