Új Korai dinnye hibridünk számos helyszínen különböző termelői viszonyok mellett és beállított kísérletekben is bizonyította kiváló tulajdonságait. Koraiságának és megbízható termőképességének köszönhetően kimagasló árbevételt és a termelők elismerését érte el az elmúlt szezonban.

A haza  görögdinnye termesztésünk jelentős része közel 60%-a exportálásra kerül a főbb európai országokba. A piac szereplői határozott elvárásokat fogalmaznak meg egy modern,  több hasznosítási irányban (belföld, export) is használható fajtával szemben. Az exportőr vagy belföldi kereskedő részéről fontos fajta kritérium a kiváló szállíthatóság, a korai első szedések kifogástalan minősége, valamint az egyöntetű méret és alaktartó képesség. A Lentus F1 fajtánk a korai szegmensben ezekben a tulajdonságokban kiemelkedően jól szerepelt,a mit két helyszínen beállított (Ancsin László, Gerendás; Balázs Gábor Dombegyháza) több ismétléses kísérleteink is igazoltak. A fajta beltartalmi értékei lehetővé teszik, hogy a korai első szedésektől kezdődően kiegyenlítetten jó minőséget tudjunk betakarítani jól színeződő, szakadástól mentes terméshúsával és magas cukortartalmával. 

A termelői elvárások egy sor más szempontot is fontosnak tartanak  a fajta használat megválasztásakor. A termelők rendkívül különböző technológiai adottságai miatt csak a termesztési viszonyokhoz jól alkalmazkodó fajta jelenthet stabil termésképzést és ezáltal stabil jövedelemforrást termelőjének.

A Lentus F1 korai fajtánk több termesztői körzetben (Románia, Szerbia, Albánia) és rendkívül változatos technológiai színvonalon is stabil eredményeket produkált és teljesítette azokat a termelői elvárásokat melyek felértékelődtek az utóbbi években az egyre szélsőségesebb időjárás és kiszámíthatatlan piaci árak miatt. A termelők számára fontossá vált a napégéssel szembeni ellenálló képesség a tömör hússzerkezet és
a megújuló képesség, melyekben korai fajtánk teljesítette
a termelői elvárásokat.

A piaci árak gyors zuhanása azonban ráirányította a figyelmet a korai koncentrált első betakarításra, valamint a megbízható termésképzésre. Az idei szezonban elsők között elindított nagytömeget adó első szedése garancia volt a magas árbevétel elérésére. Az egymástól eltérő időzítésben is egységes eredményt produkáló Lentus F1 kiváló teljesítményt adott mind korai termésmennyiségben, mind pedig termőképességben. Látványos terméskötő képességének köszönhetően nagyobb termés számot biztosít az első szedések idején termelőjének ezzel nagyobb koncentráltabb terméstömeget produkálva. Az idei piaci árakkal számolva 4-500 ezer Ft/ha  plusz árbevételt jelentett a korai terméshányadnak köszönhetően.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miért érdemes termelni a Lentus F1-et?

Az exportra termelést szinte áthatja a koraiság, gyors betakarítás és megújuló képesség felfokozott keresése. A Lentus F1-el azonban nem csak a koraiságot hanem a stabil termésképzést és minőséget kapjuk meg ami a biztonságos piaci értékesítés alapjául szolgál. Mindazoknak a termelőknek akik nem csak a korai  export igények,  hanem  a belföldi piac igényeinek kiszolgálását is fontosnak tarja annak érdemes Lentus-t választania a következő szezonban is.

Sikeres termesztést kívánunk!

Egységes-méret-és-alak