A szabadföldi intenzív és szuper intenzív paprikatermesztésnek komoly hagyományai vannak hazánkban. Ezek a technológiák testesítik meg a legnagyobb hozamot biztosító termesztő berendezésen kívüli legmodernebb termesztést, ugyanakkor a növényeknek a legnagyobb stresszt is ebben kénytelenek elszenvedni, legyen szó a gyökérről vagy a föld feletti részekről.

Egy hektár bekerülési költsége csak olyan hibridek termelését teszik lehetővé, amelyek nagy hozamúak, könnyen, alacsony költséggel termeszthetőek, és a felvevő piac által elfogadott minőségű árualap képződik belőlük. A szabadföldi intenzív termelésben zömében kápia és paradicsompaprika, kisebb mértékben fehér tölteni való paprika és almapaprika van használatban. A ZKI Zrt. mindegyik típusban kínál prémium minőséget jelentő megoldást!  Ne felejtsük el, nem minden hibrid képes kifogástalan teljesítményre! Ha paradicsomalakú paprikáról van szó a Bihart, ha kápiáról a Mágust, ha töltenivaló paprikáról a ZKI által forgalmazott Centuryt ültessük szabadföldön és vándorfóliában!

Miért termesszük a Bihart?

  • A leginkább stresszt tűrő hibrid,
  • nagy méretű bogyó, stabil alak,
  • erős szár, rendkívül zárt lombozat,
  • kiemelkedő szeletkihozatal,
  • frisspiaci értékesíthetőség,
  • könnyen szedhető,
  • baktérium ellenálló,
  • kisebb költséggel megtermelhető.

Bihar F1 – Kulcshibrid a paradicsomalakú paprika termesztésben!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miért válasszuk a Mágust?

  • Magas extra és első osztály kihozatal,
  • hosszan tartó tárolhatóság,
  • magas hozam,
  • vastag hús, súlyos bogyók,
  • parásodás mentes termések,
  • egyöntetű színeződés,
  • erős, kiterjedt gyökérzet.

Mágus F1 – Kápia  a legigényesebb piacra!

magus21

A termelők és a savanyítók által megkövetelt magas követelményeknek a ZKI által forgalmazott fajták kiválóan megfelelnek, sok éve bizonyítanak a termelésben és a feldolgozásban. A legtöbb partnerünk, hosszú évek óta stabilan a mi almapaprikáinkra alapozza termesztését, mert azok a szélsőséges időjárásban is kiválóan teljesítenek.

Beszállítóként, csak magas hozammal és jó minőségű alapanyaggal lehet pénzügyileg is sikeres szezont zárni!

A savanyítással foglalkozó vállalkozók nem ritkán a fajta nevet is kikötik, amikor a szezonban a felvásárlás beindul. Különösen igaz ez, amikor a piaci zavaroknak köszönhetően kereslet-kínálat felborul. Ne felejtsük, nem minden fajtára jellemző, hogy a hordós, savanyítás során a hús konzisztenciáját megőrizze.

A Golf mérete remekül megfelel az üvegben savanyítás során megkívánt méretnek. A fajta nem növi túl magát, alakja nagyon stabil a tenyészidőszak során, lilulásra nem hajlamos. A termelők a Golf egyik legnagyobb előnyének mégsem a magas hozamot, a rendkívül uniformis bogyókat tartják, hanem az egyedülálló baktérium toleranciáját. Más fajták esetében az augusztus eleji- közepi szokásos lehűlések idején sem „dobja le” a lombját, a Golfra azonban lehet számítani.

A Nagykúti fajtánk, talán a hazai termesztésben leginkább termesztett erős almapaprika. Sokan szerették meg és választják már hosszú évek óta. Bogyója kifejezetten alkalmas töltve és egészben savanyításra is. Általános ellenállósága jó, bőtermő. A felálló termések nagyon tetszetősek, átlagosan 5-8cm nagyságúak, fényes felszínűek, vastag falúak, enyhén lapított gömb alakúak. Ágrendszere, gyökérzete erős. Legnagyobb előnye, hogy kevésbé optimális körülmények között is megbízhatóan terem. Szedhetősége kifejezetten jó. A bogyója nagyon jól bírja a hordós savanyítást, roppanóságát stabilan megtartja.

Édesalma. Csípmentes, magas hozamú, jó ellenállósággal rendelkező fajta. Elsősorban savanyításra nemesített, rendkívül zamatos almapaprika-fajta. Folytonnövő, közepes bokrot képező, gyorsfejlődésű növény. Termése közepes méretű, nagyon vastag húsú. Termelői visszajelzések alapján, a fajta uborkamozaik-vírussal (CMV) szemben toleranciát mutat. Felhasználható ecetes és savanyított csípmentes készítményekbe, valamint konzervipari célokra.