Egyre gyakrabban halljuk, hogy a sikeres kertésznek nyitott szemmel kell járnia és csak piac igényeinek megfelelő típusokat szabad termelnie. A hazai paprika termesztés része egy európia rendszernek. Ennek köszönhetően ma már egyre több fórumon halljuk, hogy a hazai paprikatermesztésben megfigyelhető egy lassú, ám határozott trend: a kápia típusú paprika előretörése.

Mágus-F1-Magas-minïség-hajtatásban-is

Mi mozgatja ezt a trendet?

Egyértelműen az, hogy a magyar paprika hagyományos export piacain a zöldből színesbe érő paprika típusok a fogyasztói szokásokba sokkal jobban beágyazódtak, azok elfogadottsága sokkal szélesebb, mint a fehér tölteni való paprikáé. Azok a Nyugat- európai export piacok, ahol eddig a fehér paprika nem tudott gyökeret ereszteni, a kápia típus esélyt adhat a hazai előállítású paprika felvevő piacainak kiszélesítésére.

A ZKI Zrt. a hazai termesztőknek a MÁGUS F1 hibridjét ajánlja!

Milyen előnyöket nyújt a Mágus?

Széles technológiai adaptációval rendelkezik, mind hajtatásban, mind szabadföldön magas hozamra képes. Zölden és pirosan való értékesíthetőségre
alkalmas, ami extra árbevételt jelent. Kifejezetten jól tárolható
(a tárolás során a tömegvesztesége 10 nap után jóval alatta marad a versenytársainál). Bogyói szabályosak, kifejezetten magas szárazanyag tartalommal rendelkeznek. Termései magas
minőségére, a tenyészidőszak teljes hosszában lehet számítani. Mérete stabil, alakja sokkal megbízhatóbb volt az idei nagy melegben, mint más hibrideké.

A szedések során kifejezetten jobb volt az extra és egyes kihozatala a Mágusnak.

Kiváló lombtakarása a szabadföldi termesztésben kincset jelentett az idei rendkívüli melegben. Megbízhatóan teljesített, nem volt jellemző a más hibridekre jellemző szélsőséges kilengés. Stressz tűrésé nagyon jól fejlett, kiterjedt gyökérzetének is köszönhető.
Tőpusztulás nem volt jellemző, gyökérzete nem érzékeny a talajból támadó gombás betegségekre.

Használjunk ki a változó trendet, termesszünk és
profitáljunk a Mágussal!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA