nosztalgia2

“A bevezetésre került új korai dinnye hibridünk számos régióban, különböző termelői viszonyok mellett is bizonyította kiváló tulajdonságait. Koraiságának és megbízható termőképességének előnyeit oltott technológiában is bizonyította. Lagenaria alanyunkon oltva, kiváló eredményeket ért el a nehéz csapadékos szezon ellenére.

A ZKI megújult nemesítési programjának első terméke a 2012-13-as szezonban bevezetésre került Lentus F1 volt. A nemesítési program fő célkitűzése az volt, hogy olyan fajta kerüljön ki a programból, ami a termékmodellben megfogalmazott fontos tulajdonságokat a mindennapi gyakorlatban is képes stabilan hozni.

A széleskörű teszteket követően immár nagyon sok országban (Szerbia, Macedónia, Albánia, Ukrajna), sokszínű technológiai szintek és időzítések mellett bizonyította pozitív tulajdonságait, ami elismerést vívott ki a termelők és exportőrök között.

Melyek voltak ezek a termelők által is elismert és bizonyított tulajdonságok?

  • Korán elindítható szedése a legkorábbi fajtákkal egy időben kezdődik. Koncentrált és kiváló korai kötődése, a versenytársakétól kissé nagyobb átlagtömege kiemelkedően jó első szedési mennyiségeket eredményez, ami jelentős korai árbevétel többletet eredményez.
  • Kiváló beltartalma révén nem kell attól tartani, hogy a korai fajtákra jellemző gyengébb hússzíneződés miatt értékesítési gondok léphetnek fel akár belföldön akár export piacokon. Aki egyszer kóstolta a Lentus F1-et, az visszatérő vásárlóvá vált.
  • Az érési időszak alatt tapasztalható gyakori felmelegedés és erős besugárzás sok esetben okoz erős napégést a korai fajtákon. A Lentus F1 felületén a napégés nem hagy erős látható nyomot, így a fajta eladhatósága lényegesen jobb a versenytárs fajtákéitól.
  • Rendkívül tömör és szakadásra nem hajlamos hússzerkezete lehetővé teszi a hosszabb tövön tartást és a legváltozékonyabb időjárás vagy technológia mellett is minimális a fajtában a hússzakadás.

Látva a piaci igényeket és az egyre kiszámíthatatlanabb időjárást a termékfejlesztésünk az oltás technológiájára próbált koncentrálni és olyan megoldást kínálni a termelők számára a ZKI 18010 F1 lagenaria alany formájában, ami biztonságot ad a korai kiültetésben, ellenáll az időjárás szélsőségeinek és mindemellett kiváló minőséget eredményez.

Miért javasolható a ZKI 18010 F1 lagenaria alanyunk a Lentus F1
korai termesztéséhez?

  • Erős, agresszív gyökérzetének köszönhetően az alany akár gyökérmetszéses technológiában is sikerrel alkalmazható. Gyorsan megújuló erős gyökérzete számos előnyt biztosít a nemes számára az extrém helyzetekben.
  • Rendkívül erős növekedése miatt tökéletes lombtakarást és napégés elleni védelmet biztosít.
  • A fajta koraiságának köszönhetően élvezni tudjuk a ráoltott korai dinnye minden előnyét.
  • Minőségre gyakorolt hatása kiemelkedő. Magas cukortartalom mellett minimális volt a hússzakadásra és héjvastagságra gyakorolt hatása.

lentus2

Jól látható a különbség a bal felső Lentus F1 és az előtérben lévő
piacvezető hibrid között

 

A Lentus F1 – ZKI18010 F1 lagenaria alany kombináció az idei szezonban az alany erős agresszív gyökérzetének köszönhetően kiállta a csapadékos, hűvösebb periódusokat is. Az erős növekedés biztosította a folyamatos terméskötödést, nem kellett jelentős terméselrúgással számolni. Az alany minőségre gyakorolt hatásának köszönhetően hússzakadás vagy az értékesíthetőséget befolyásoló minőségi hiba, alak deformáció minimális volt.

Azok, akik az idei szezonban használták a fajtakombinációnkat elégedetten tudták zárni az évet, hiszen sikerült a koraiságot, a megbízható termőképességet ötvözni az alany rendkívüli ellenálló képességével és termőképességével.

Válassza bizalommal a következő szezon biztosítékának a
Lentus F1-ZKI 18010 F1 lagenaria kombinációt.

Sikeres termesztést kívánunk!