a Mágus f1 intenzív szabadföldi termesztésre javasolt, folytonnövő, édes kápia hibrid.

Milyen Előnyei vannak a MÁGUSnaK?

Termései kiválóan alkalmasak frisspiaci hazai és export értékesítésre. Gyökérzete kiterjedt, szára vastag, a terméskötése folyamatos. Lombozata kiváló takarást ad, napégésre nem hajlamos. Alakját, húsvastagságát jól tartja, parásodásra még a tenyészidőszak végén sem hajlamos, amikor a napi hőingadozás más hibrideknél komoly minőségromlást okoz. Kifejezetten széles vállú, vastag húsú, súlyos terméseket ad. A bogyóinak zömét egyes és extra kategóriában adja.

MágusF1-Korai-terméshányad-nagyobb-árbevétel

JoBB tElJESítMÉny, SiKErESEBB SzEzon!

Termeszthetősége meghaladja a versenytársa- két, általános ellenállósága páratlan. Méréseink alapján a jelenleg használt hibridek hozam teljesítményét jelentősen meghaladja. Osztályozottságának, magasabb hozamának köszönhetően jelentősen magasabb árbevétel érhető el a Mágussal azonos felületről.

fontoS a tÁrolhatóSÁG ÉS a SzÁllíthatóSÁG?

Kifejezetten jól tárolható, a raktározás során jól viselkedő, a tömegét jól megőrző kápia újdonság. A Mágus nemesítése során, exportőrökkel konzultálva különös figyelmet fordítottunk a hosszú tárolhatóságra, jó szállíthatóságra és a piacos méretre. Kápia hibridünk nagyon jól tartja minőségi paramétereit és tömegét a hűtve tárolás és szállítás során, amelynek köszönhetően a piaci árban fellépő ingadozások csillapíthatóak. Tizenegy napos tárolás után a tömegveszteség csupán 5-5,5% körül mozog! Tárolhatóságban és szállíthatóságban vezet!

EGySÉGES Szín KívÜl-BElÜl!

Beltartalmi értékei és bogyójának mélypiros színe alkalmassá teszi nem csak frisspiaci, hanem ipari felhasználásra is. Szeleteléskori (a csumából eredő) vesztesége tíz százalék alatti, termésének belső fala is mélypiros színű, ezért kiválóan alkalmas csíkozásra vagy kockázásra.

vÁndorfólia alÁ iS MÁGUSt!

Talajos termelésben ez az a technológia, ami felé a minőségre és mennyiségre összpontosító kertészek előreléptek a szabadföldről, hiszen kiegyenlítettebb a minőség, magasabb az árbevétel. A Mágus ebben a termelésben is kiemelkedő hozamra és minőségre képes!

teljes-oldalas-Mágus-megbízható-kötések

tanÁCSoK az ÁlloMÁny KialaKítÁSÁhoz

Szabadföld. A fajtát intenzív technológiába javasoljuk. Célszerű a bakhátas ikersoros elrendezés. A bakháton belül az ikersorok sortávolságát 80-120 cm-re, a tőtávolságot 30-40 cm-re javasoljuk kialakítani. A tábla alakjától, a bakhát közepek távolságától, és a művelő út szélességétől függően 35-55 ezres tőszám kialakítása javasolt. Lehetőség van fátyolfóliás és fátyolfólia nélküli technológiában használni a Mágust. A fátyolfóliás takarás korai (április utolsó heti) kiültetést is lehetővé tesz. A takarás nélküli kiültetést adott tájkörzet időjárási viszonyaihoz kell igazítani, de általában május 15-25-ei kiültetésről beszélhetünk. A fátyolfóliás takarásnak köszönhetően a koraiság is fokozódhat, mintegy 4-6 nappal. A bakhátak takarására a gyakorlatban lila és fekete színű fóliát használnak. A lila színű fólia alatt a bakhát jobban képes felmelegedni, akkor is ha a fóliát nem sikerült tökéletesen kifeszíteni. A talajtakaró fólia vastagsága 30-40 mikron és UV stabil legyen. A fóliát a tervezett kiültetés előtt, egy héttel célszerű lefektetni, hogy a talaj az ültetés időpontjáig megfelelően felmelegedjen.

Hajtatás. A Mágus vándorfóliás és “hagyományos” hajtatásra egyaránt kiválóan alkalmas. A fóliás termesztésben a gyakorlati tapasztalatok alapján a legjobb eredményeket 4,2-4,8 db/m2-es tőállomány mellett kapjuk. A hibrid kordonban metszés nélkül és metszéssel is könnyen termeszthető.

13.Mágus-F1-3

MElyEK a MÁGUS f1 lEGfontoSaBB ElŐnyEi?

    • Magasabb minőség,
    • jobb hozam,
    • könyebb termeszthetőség,
    • sikeresebb és kiszámíthatóbb szezon!

Sikeres termesztést kívánunk a következő szezonban! A fajtával kapcsolatban további információért keresse bizalommal területi képviselőinket!