Talán elcsépelhetnek tűnhet, hogy a fűszerpaprika termesztés legmagasabb költsége a szedés, ezért érdemes koncentrált éréssel, könnyen szedhető hibridet választani. A ZKI Zrt. kínálatában két fűszerpaprika található, amelyek legfontosabb jellemzői extra előnyt jelentenek a partnereinknek, ezek:

  • a nagy hozam,
  • rendkívül alacsony fajlagos élőmunka költség a szedés során,
  • magas szárazanyag tartalom és ennek köszönhetően nagy őrlemény kihozatal,
  •  kimagasló festéktartalom és színtartósság,
  •  könnyű termeszthetőség,
  •  kiváló stressz tolerancia.

Palotás

Kiemelkedő minőségű őrlemény és magas hozam!

Csípmentes, folytonos növekedésű, csipedve is szedhető fűszerpaprika hibrid. Nagyméretű, csüngő bogyóval, magas hozammal, jó stressz toleranciával rendelkezik, folyamatos kötésre képes. Általános betegség ellenálló képességével kiemelkedik, a most piacon lévő fajták közül a CMV fertőzést nagyon jól tolerálja. Erős növekedésű, kiterjedt gyökérzettel rendelkező, a szabadföldi termesztéshez kiválóan alkalmas lombozattal rendelkezik. A hibrid hektáronként akár 25-36t –os hozamra is képes. Kifejezetten nagy bogyókkal 12-17cm-es csőhosszal rendelkezik. Koncentrált érésének köszönhetően szedése akár két menetben megoldható. Szedése igen hatékony, egy nap egy fő 220-240kg-t is képes leszedni, ennek köszönhetően 20%-kal olcsóbb a kilóra eső szedési költség. A paprika erős gyökérzetének, jó stressz tűrésének köszönhetően stabilan teljesít, bogyói nem aprósodnak le.

Kifejezetten magas a szárazanyagtartalma, így a hektáronkénti őrlemény kihozatal messze jobb, mint más fajtáké a piacon!

Hirös

A költséghatékonyság termeszthetőség magas hozammal társul!

Folytonnövő, csípős, szabadföldön direkt vetéssel, palántázva, félintenzív és intenzív-termesztési körülmények közé ajánljuk. Nagy hozamra képes, kifejezetten nagy bogyókkal rendelkező folyton növő, csüngő típus. A jó stressz ellenállóságnak, a biztonságos virágzásnak, a nagy méretű bogyóknak köszönhetően a hektáronkénti hozama meghaladhatja a 400 mázsát. Napi szedési teljesítményével kiemelkedik a piacon lévő többi csípős fajtához képest. Szedhetősége kifejezetten gazdaságos a szokatlanul nagy 16-18cm hosszú „csöveinek” köszönhetően. A fajtára jellemző koncentrált érés is nagy segítséget jelent a betakarítások alkalmával. A szedési teljesítmény a 300kg/fő/nap-ot is meghaladhatja! Csipedve szedésre kifejezetten alkalmas. Termései húsosak, vastag falúak. Kiváló alapanyag, mind szárítmánynak, mind nyers darálmánynak. A csípős fajták között kiemelkedő színanyag-tartalomának köszönhetően kiváló minőségű őrlemény-alapanyagot biztosít.

Hirös1