A sikeres és biztonságos termesztés technológia megválasztása mellet ma már kulcsfontosságúvá vált a megfelelő alany, vagy alany nemes kombinációk kiválasztása.

Számos kísérletet állítottak már be annak kiderítésére melyek azok az alanyok, amik kiemelkedően nagy termőképességgel és termésbiztonság mellett képes kifogástalan minőséget adni. Az elmúlt öt év folyamatos teljesítményvizsgálatai bizonyították a Titan F1 különleges képességeit.

Az oltás biztonsága ellenére igen sok gond és probléma merült fel a termesztés során. A sorozatos időjárás váltások és a korai extrém meleg többszöri terméselrúgást idézetek elő, ami sok növénynél igen erős vegetatív növekedést eredményezett. Nehéz volt egyensúlyban tartani a növényeket és a kötődött terméseket megtartani. Az oltott dinnyék többsége erős kusza indázatot fejlesztett és tőtől távol kötődött le.

A siker fontos elem volt, a korai kötődés és annak megtartása.

A TITAN F1 alany könnyebben egyensúlyban lehetett tartani, ami főként az erős gyökérzetének volt köszönhető.

Sok esetben fordult elő hússzakadás, gyengébb hússzíneződés és vastag héjszerkezet, ami egyrészt a hibás tápoldatozásból, másrészt az alanyok minőségre gyakorolt hatásából eredt. A kereskedők sajnos nagyon egyértelmű választ adtak erre a problémára, és gyakran elutasították a „tökös dinnye” felvásárlását, ami kifejezetten a belföldi piacon okozott problémát.

Az oltott dinnye termelők körében különösen fontos szerepet kapott a termőképesség és minőség kapcsolata, amit sokan feláldoztak a vetőmagköltség oltárán annak érdekében, hogy csökkentsék a termelési költséget, nem számolva azzal milyen előnyökről mondanak le egy drágább, de nagyobb biztonságot adó fajta használatával.

titan

Mik azok az előnyök amit a Titan F1 nyújt?

  • Kiemelkedően jó meleg és hideg tolerancia
  • Agresszív gyökérzet, kiegyenlített állomány
  • Egységes bekötődés és koncentrált szedés
  • Erősebb növekedés (csökkenő napégés veszély)
  • Jobb víz EC tűrőképesség
  • Könnyű olthatóság
  • Nagyobb terméshozam
  • Minőség (megfelelő technológia mellett)

A TITAN F1 fajtával megoldást kínálunk erre a problémára. Az elmúlt évben is bizonyította hő tűrő képességét. A korai váratlan meleg sok esetben megégette a növényeket, de a Titan erős gyökérzete az extrém meleg ellenére is képes volt megújulni és egyensúlyban tartani a növényeket. Ezzel kiegyenlített szinte tőhiánymentes állományt és egységes bekötődést tudott produkálni, növelve ezzel a korai koncentrált termés mértékét (Tóth László, Heves-Alatka)

A Titan erős gyökérújító képességének köszönhetően nagyon jó eredményeket produkált oltott sárgadinnyében. (Boros Zsolt, Kunágota)

A minőség és termőképesség kapcsolatának felderítésére több éve állítunk be teljesítményvizsgálatot, melynek eredményeit a termelői visszajelzések is igazoltak.

Termőképességben a TITAN F1 az élen végzett a megelőzve több konkurens alany teljesítményét. Minőségre gyakorolt hatása a cucrbita alanyok között kiemelkedően jó volt. Hússzakadásra gyakorolt hatása minimális volt a konkurens alanyokhoz képest. Magas cukortartalom mellett az oltott az alanyok közözz közepes héjvastagságot ért el. Külön említést érdemel a Lentus F1 fajtánknál a termés mennyiségre gyakorolt hatása.

Ha nem csak a termőképességet várja el egy alany fajtától, hanem a minőséget is válassza bizalommal a TITAN F1-et jövő évi oltásaihoz.

Sikeres termesztést kívánunk!