ÚJ generáCIó A ZKI KínálATáBAn.

A folyamatos nemesítői munka eredményeképpen a 2012-es szezonban egy új galia fajtával bővítjük kínálatunkat. Új generáció, ami képes kielégíteni a megváltozott modern piaci igényeket.

A sárgadinnye felhasználók korábban elsősorban arra törekedtek, hogy a koraisággal kimagasló árbevételt érjenek el. A megváltozott időjárási események az utóbbi néhány évben azonban ráirányították a figyelmet a nem feltétlenül korai, de rendkívül strapabíró szélsőséges időjárás mellett is stabil termésképzéssel rendelkező fajtákra. A gazdasági válság és a visszafogott fogyasztás a kereskedők szempontjából felértékelte a fajták pulton tarthatóságát. Nm biztos, hogy a pultra kirakott termék egy-két napon belül elfogy. Ezért szükség van a jó tárolhatóságra. Ha egy fajtában egyszerre van jelen a nagy és megbízható termésképzés, ellenálló lombozat, jól tárolható kiváló minőségű termés, akkor nagy biztonsággal tudjuk kielégíteni a termelői és kereskedői igényeket.

Ebben a szegmensben hoz újdonságot a Vitalia F1 galia fajtánk, mely ragyogó világossárga héjszínével és darabos terméseivel szinte eladja magát a piacon.

A fajta termelői próbatermesztései több helyszínen zajlottak így Szerbiában, Romániában és Magyarországon. A kapott eredmények megerősítették a korábbi tesztelések végeredményét.

Vitalia-2

Miben nyújtott kimagasló eredményt a Vitalia f1?

lombellenálló képesség

A nemesítési folyamat során fontos kritérium volt az ellenálló lombozat. A szerbiai extenzív szabadföldi próbatermesztésben bizonyította lombellenálló képességét a szerb piacvezető fajtával szemben. Az öntözés nélküli extenzív viszonyok ellenére is erős robosztus lombozatot fejlesztett, melynek egészségi állapota jelentősen jobb volt a piacvezető fajtától.

Koraiság

Ebben a jól tárolhatósággal rendelkező fajtakörben a fajták többsége nem korai. A Vitalia F1 a fajtakörön belül 3-4 nap koraiságot mutatott a magyar piacvezető fajtához képest.

Darabos termés méret

A fajta az extenzív szerbiai kísérletben is kiegyenlített darabos 1,3-1,5 kg terméseket adott.

Vitalia-1

Termés kötő képesség

Új fajtánk ebben fajtatulajdonságban kiemelkedően jó teljesítményt adott. A teljes tenyészidőszak alatt az egyetlen fajta volt ami, teljes terhelés mellett is folyamatosan kötött. Ez a kiváló kötőképesség a folyamatos szedés mellett nagy termőképességet eredményezett. Ezt a tulajdonságát fóliaházban a nehéz kötődési feltételek mellett tudjuk kihasználni, biztosítva ezzel a megfelelő kötésszámot és termés mennyiséget.

Termőképesség

A fajta ellenálló képességének és terméskötő képességének köszönhetően termés mennyiségében közel 7 t/ha mennyiséggel haladta meg a konkurens fajtát ezzel Ha-onként közel 1 millió Ft többlet árbevétel forrása volt.

Tárolhatóság

A Vitalia F1 leszedett termései 10 nap tárolást követően kezdtek minőségében leromlani, biztosítva ezzel a hosszú pulton tarthatóságot az üzletek polcain.

Új fajtánk ötvözi a tárolhatóságot a nagy termőképességgel. Elsősorban azoknak a termelőknek ajánljuk, akik kereskedőiknél stabil pozíciót szeretnének kivívni maguknak és ezt a pozíciót hosszútávon szeretnék megőrizni.

Kérem, válasszák bizalommal az új galia fajtánkat. áráról érdeklődjenek területi képviselő kollégáinknál.

Sikeres termesztést kívánunk!