vitalia_770

A Vitalia F1 kiemelkedő kötőképessége kézzel fogható előnyöket biztosított.

A 2013-as szezon rendkívül nehéz feladat elé állította a sárgadinnye termelőket. Különösen nehéz dolguk volt a szabadföldi termelőknek, akik szembesültek a korai áprilisi erős felmelegedés és a kitakarást követő hideg csapadékos időjárással. Ebben az időszakban a szabadföldi sárgadinnyék nagyon sok növényvédelmi és technológiai gonddal küzdöttek.

A Vitalia F1 2011-es bevezetését követően több típusú évjáratban mutatta meg a pozitív tulajdonságait és egyre több termelő választotta az új LSL típusú gália sárgadinnyefajtánkat.

A változó fogyasztói igényekre reagálva a Vitalia F1-el egy olyan fajtát vezettünk be, ami rendkívül tetszetős, a piacon keresett világossárga héjszín mellett kiemelkedően jó kötő- és megújuló képességgel, valamint kiemelkedően jó termőképességgel rendelkezik. A fajta eddigi eredményeit, a termelői visszajelzések is megerősítették.

Vitalia-F1-13-dec-1

A hibrid legfontosabb előnyei az idei időjárás mellett még hangsúlyosabban jelentkeztek. A gyorsan változó időjárási és hőmérsékleti viszonyok mellett komoly gondot jelentett egyes fajták beköttetése. Ilyen feltételek mellett különösen fontos volt a Vitalia egyedülállóan jó kötődése, aminek köszönhetően folyamatos és nagyszámú termés megkötődését tudta biztosítani a fajta használójának, még a hideg periódus alatt is. A fajta intenzív kötődése miatt a fajtát elsősorban azoknak a termelőknek ajánljuk, akik ebben a fenológiai fázisban intenzív technológiát tudnak biztosítani a nagyszámú termés kifejlődéséhez.

A hosszan pulton tartható fajták esetében ritkaság az a koraiság, amivel a Vitalia F1 rendelkezik. Kötőképességének és koraiságának köszönhetően már a szezon elején is gyors árbevételre tehetünk szert. Folyamatosan megújuló lombozata lehetővé teszi a szüntelenül megújuló termőfelület kialakítását így egy időben megtalálható a fajtán a virágkezdemény, fiatal terméskezdemény, növekvő és szedhető termés. Ennél a tulajdonságánál fogva, a folyamatos termés betakarítás stabil árbevételi forrást tesz lehetővé.

Vitalia-F1-13-dec-2

A fajta kiváló tárolhatósága (6-10 nap) lehetőséget biztosít mind a termelőnek mind pedig a kereskedőnek, a piaci zavarok minőségromlás nélküli áthidalására.

Várhatóan tovább fog növekedni az igény olyan fajták iránt, amely a fent említett tulajdonságokat biztosítani képes termelője számára.

Válasszák bizalommal fajtánkat a következő szezon tervezési időszakában!

Sikeres termesztést kívánunk!