OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“A hazai zöldségtermesztés technológia legszínesebb ága a fehér töltenivaló paprika. A termesztésben használt időzítésének köszönhetően, egy olyan zöldségféléről beszélünk, amelyet egész éven át termesztenek, ám a legjelentősebb felület mégis a hidegfóliákban koncentrálódik. Technológia szempontjából a hidegfóliás termelés is nagy különbségeket mutat, hiszen több ültetési időpont is van, a sátrak mérete is különböző, ennek köszönhetően a fajtáknak széles spektrumú kihívásokkal szemben kell teljesíteniük.
A ZKI Zrt. ezeknek az igényeknek a kielégítésére kezdte el bevezetni új, ma még számmal rendelkező hibridjét, a ZKI 0634 F1-et.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Milyen előnyös tulajdonságok jellemzik az újdonságot?

Termesztése egyszerű, termésmennyisége megbízható.
A fajta egyensúlyi növekedéssel rendelkezik, ízközeinek hossza optimális, bogyója nem szorul be az ágak közzé. Termései csüngők, alapvetően 6/10-es mérettel rendelkeznek, húsa kifejezetten vastag. Tápoldatozás szempontjából nem igényel különös szaktudást, gyökérzete kiterjedt, talajtípusokra nem érzékeny, mind a homok, mind a kötött talajon termeszthető.
Előnyös tulajdonsága, hogy zöldmunka igénye alacsony, „kacsképzése” mérsékelt. Kordonban metszetlenül is termeszthető, mert oldalágai egy vagy két termés bekötése után lezárnak. Metszett állományban nyugodtan használjunk két száras metszést, mert a hibrid nagyon jól terhelhető. Másodkultúrás termesztésben is használható, korai káposztafélék és burgonya után gazdaságos megoldást nyújt.

Bogyói formásak, szabályos alakúak, zöldülésre nem hajlamosak. Nagy melegben is jól őrzik formájukat. Kiterjedt gyökerét mi sem bizonyítja jobban, hogy az elégtelen kalcium felvételből eredő flekkesedés egyáltalán nem jellemző rá.

A vetőmagbeszerzéssel kapcsolatban bizalommal
keresse területi képviselőinket!