0634-web

“A 2014-es esztendő után sokuk fejében megfordult, hogyan lehetne az időjárás okozta hatást csökkenteni, a profitot növelni és a kiadásokat csökkenteni. Egy dolog kijelenthető, ha hidegfóliában termelünk a szezon kezdete határozott, markáns hozamra és minőségre van szükség a fejlődéshez. Ez olyan fajtával érhető el, ami jól bírja a különböző talajtípusokat, minősége stabil, gyökérzete erős, alacsony költséggel megtermelhető.

Milyen egyéb tulajdonságok teszik kedveltté az új hibridet?

Szára erős, vastag, jól terhelhető. Kordonban és két szárra metszve is termelhető. Hervadásra, gyökérvesztésre nem érzékeny. Csüngő bogyói, könnyen értékesíthető széles vállal és kiváló minőséggel rendelkeznek. A rendkívül magas nyári hőmérsékletingadozás ellenére is megbízhatóan köt. Nagy előnye a hibridnek, hogy ősszel újra képes megújulni és az egyik legjobb minőséget adni, akár egy másodültetésű őszi állományhoz hasonlóan. Hosszan tárolható, szép fényes bogyóira az egész szezonban lehet számítani. Zöldülésre nem hajlamos még ősszel sem.

Milyen a zöldmunka igénye?

Fejlesztéseink során az egyik legfontosabb szempont, hogy a lehető legkevesebb élőmunka igény ráfordítással, alacsony költséggel lehessen termelni a fajtáinkat. A ZKI 0634 F1 követi azt az irányt, ami a Creta vagy a Carma esetén megfigyelhető volt: akár metszett, akár kordonos termelésről legyen szó, szinte „kacsozás” nélkül megtermelhető a fajta. Az oldalágak önmagukat zárják, a
tekergetésen kívül, minimális munkát igényel.

Csökkentse tovább költségeit, tervezzen a ZKI 0634 F1-el! 

Bővebb felvilágosításért keresse területi képviselőjét!