Creta_7701

“Az elmúlt évek piaci trendjeit figyelembe véve, a 2013-2014-es szezonban új hibridet mutatunk be a több éves több helyszínen beállított kipróbálások után.

Egyértelmű, hogy a külföldi és hazai fogyasztók és ennek köszönhetően a kereskedők és kereskedelmi láncok figyelme a biztonságos élelmiszerek felé fordult az elmúlt esztendőkben és ez a trend csak erősödni fog!

A jelen kor kertészének a biológiai növényvédelembe könnyen beilleszthető, könnyen termeszthető, nagy hozamú, biztonságos fajtákra van szüksége.

zki-0634-13-okt-1

Ez a megállapítás ma már nem csak a nagyon magas színvonalon, talajnélküli technológiát, hosszúkultúrás termesztést alkalmazókra igaz, hanem a hideg fóliában
termesztőkre is.

Felértékelődött a stabil minőség szerepe. Mindenki olyan fajtára vágyik, amire lehet számítani, nem hajlamos arra, hogy egy szezonon belül a szedések között akár több minőségi kategóriát is „csúszkál”. Egy olyan fajtával ma már nem lehet gazdaságos évet zárni, ami csak 2-3 szedésig ad jó minőséget, és a szezon nagy részében lecsót vagy kettest terem.

Meg kell haladni a korábbi hozamokat!

Ma már hidegfóliában sem elég a korábbi hibridek hozama. Egyszerűen az „átlagos fajta” nem elég a talpon maradáshoz és a fejlődéshez. Az új trendek mindig új fajtákat állítanak a figyelem középpontjába.

Új hibridünk kiválasztása során figyelemmel voltunk ezekre az új igényekre.

Mégis miben különbözik az új hibridünk? Miben nyújthat előnyt akár a hidegfóliás hajtatásban?

Nagyon jó generatív-vegetatív egyensúllyal rendelkezik. Szára kifejezetten vastag, robosztus. Húsa vastag, termései kifejezetten súlyosak. Nagyon jó pulton tarthatósággal rendelkezik.

Extra és egyes kihozatala versenytársai fölé emeli. Szép, széles vállú terméseit könnyű értékesíteni. Alaktartása az egész szezonban megbízható.

Még csak most kezdtem a biológiai növényvédelmet, érdemes-e kipróbálnom egy új hibridet?

Igen. Mindenkiben felmerül hasonló kérdés. Tapasztalat, hogy tripsz szívogatásnak nagyon jól ellenáll, így azoknak is kifejezetten érdekes lehet, akik még csak most ismerkednek a biológiai növényvédelemmel, és nem szereztek még több szezonra visszatekintő gyakorlatot benne. Náluk előfordulhat, hogy a hasznos szervezetek felszaporítása a szezon kezdetén lassabban történik meg és rövidebb-hosszabb időre felbillen, az optimális tripsz-ragadozó atka egyensúly. Egy vékony húsú hibridnél nagyon súlyos károk keletkezhetnek, ami jelentős bevételkiesést okoz a szezon elején.

Széles technológiai alkalmazhatósággal rendelkezik, a hidegfóliás termesztésben előszeretettel alkalmazott metszett és metszetlen technológiákba egyaránt ajánljuk.

Erős gyökerének köszönhetően, a hagyományos talajos termesztésben biztos sikerre számíthat! Vírusrezisztenciája megbízható, a leggyakoribb tobamo vírusok ellen genetikailag kódolt magas ellenállósággal rendelkezik. HR: Tm0-2.

Bővebb információért hívja területi képviselőinket!

ZKI 0634 F1, új trendeknek nemesítve!