almapaprikak

Az elmúlt évek során bebizonyosodott, hogy a paprikatermelésben csak a magas és kiszámítható hozamú, megbízható minőséget nyújtó termelésnek van jövője. Ha olyan típusról van szó, mint az almapaprika – ami alapvetően élelmiszeripari felhasználásra kerül, és szabadföldi termelésre koncentrálódik – akkor abban a jól teljesítő hibridnek kulcsszerepe van. A ZKI Zrt. mint az alma- paprika piac legmeghatározóbb szereplője, partnereinek versenyképességének emelése céljából és a magas nyere- séget nyújtó termelést segítő két új – egy erős és egy csípős – hibriddel jelenik meg. az új fajták jelenleg még kódszámmal rendelkeznek.

ZKI 9619 F1

EGYÖNTETŰ ÉS ÉDES!

ZKI-9619-F1

Hibridünk édes, folytonnövő, kiegyenlített bogyómérettel és szabályos alakkal rendelkezik. Erőteljes bokorral rendelkezik, gyors fejlődésű, lombozata kiváló védelmet biztosít. termése csüngő állású, húsa kifejezetten vastag. Állandó minőségre képes, ter- méskötése folyamatos. Bibepontja zárt, könnyű termeszthető- ség, nagyon jó általános stressz tolerancia jellemzi. több éves, több helyszínen, különböző technológiákban beállított kísérleteinkben tapasztalt meggyőző eredmények után ajánljuk azok figyelmébe, akik magasabb hozamot és ma- gasabb árbevételt akarnak elérni.

zki-9619-grafikon

MILYEN A BOGYÓMÉRET MEGOSZLÁSA?

a hibrid kifejezetten nagyobb bogyókat képes adni, mint például a nagyon népszerű Édesalma paprikánk, hozama pedig más, a piacon elérhető hibridekét is meghaladja. alapvetően hordós egész és töltve savanyításra alkalmas.


1. Táblázat: Bogyó átmérő megoszlása különböző méretkategóriákban (kg/m²)

Látható, hogy új hibridünk, a legnagyobb mennyiséget a 60mm-t meghaladó átmérőben adja.

ZKI 9618 F1

CSÍPŐS ÉS NAGY!

zki-9619-tablazat

Újdonságunk csípős, folytonnövő, kiegyenlített bogyóméret- tel és szabályos alakkal rendelkezik. erőteljes bokrot képez, fejlődése gyors és korai. Csüngő állású, kifejezetten nagy termései fényes felszínűek, vastag falúak, kiváló konzisztenciával rendelkeznek a savanyítás után is.

Könnyű termeszthetőség és nagyon jó általános stressz tole- rancia jellemzi. Bibepontja zárt. a fajta ideális termésméretet ad, mind töltve, mind egészben savanyításra. Ágrendszere erős, gyökérzete kiterjedt, kiegyensúlyozottan és megbízha- tóan terem. kötése folyamatos.

Cégünk az új hibridet azok figyelmébe ajánlja, akiknek a piacai nagyobb bogyóméretet kívánnak. a sokak által kedvelt és sikeresen termelt Golf F1 kifejezetten az üveges sa- vanyításra nemesített termék. Új hibridünk nagyobb bogyó- mérettel rendelkezik. Ezt a fajtánkat is több éves, több hely- színen, különböző technológiákban beállított kísérleteinkben tapasztalt, meggyőző eredmények után választottuk ki. Kivá- ló lehetőség azoknak, akik korábban hagyományos, nem hibrid fajtákat használtak és felismerték, hogy a nagyobb hozam kulcsa egy új, korszerű csípős hibrid, amit hajlandóak a termesztéstechnológia emelésével kombinálni.

NÉZZÜK, MIT TUD AZ ÚJ FAJTA A GYAKORLATBAN!

Az új hibridünk legnagyobb mennyiségben a 60mm feletti kategóriába eső termésekkel rendelkezik, tehát kifejezetten nagy bogyókat képes adni, amelyek tökéletesen alkalmasak hordós, töltve és egészben savanyításra is.

ZKI-9618-13-dec-22

2. Táblázat: ZKI 9618 F1 és Golf F1 hibridjeink termésméreteinek megoszlása %-ban kifejezve

Látható, hogy az új hibridünk, a zki 9618 F1 tökéletes kiegé- szítője a Golfnak. a zki 9618 F1 alapvetően nagyobb mére- tének köszönhetően, más piaci igények kielégítésére javasolt – hordós töltve és egészben savanyításra – mint a Golf F1, ami kisebb bogyóméretének köszönhetően, az üveges savanyí- tóknak alapanyagot előállító termelők sok éve kedvelt fajtája.

Térjen át a hagyományos fajtáról új hibridjeinkre, érjen el jobb minőséget, magasabb hozamot és zárjon jobb évet!

További kérdéseivel, új hibridjeinkkel kapcsolatban keresse bizalommal területi képviselőinket!