A legutóbbi számunkban már hírt adtunk legújabb hibridjeinkről: a ZKI 9619 F1 nevű édes és a ZKI 9618 F1 elnevezésű csípős almapaprika fajtákról. Hosszabban írtunk arról, hogy milyen előnyös tulajdonságaik vannak a méret tekintetében. Most rávilágítunk más egyéb, a helyes fajtahasználatot segítő és a termelés szempontjából is fontos tulajdonságokra.

A ZKI ZRt., mint az almapaprika piac legmeghatározóbb szereplője, a termelői visszajelzések alapján folyamatosan fejleszti kínálatát, hogy partnereinek termesztése minél sikeresebb legyen: jobb minőség, magasabb hozam és kedvezőbb profit. A trend, amit megfigyeltünk, hogy a hibrid használat szerepe megerősödik, illetve csak a magasabb technológia alkalmazása fogja a gazdaságos termesztést lehetővé tenni.

Nagyon fontos, hogy ha almapaprikáról beszélünk, a feldolgozó üzemek igényeit is megértsük, akár nemesítők, akár beszállítók vagyunk! Fontos a jó húskonzisztencia, roppanós hús, kedvelt íz a meleg technológia után is. A hordós savanyítás során ugyancsak fontos, hogy a bogyók ne repedjenek szét és a szín is tetszetős élénksárga maradjon, ne barnuljon.

Mit érdemes tudni a ZKI Zrt. almapaprika kínálatáról?

ZKI 9619 F1

Egyöntetű és édes!

Nagy hozamú, folytonnövő, erőteljes bokrot képező, gyors fejlődésű növény, melynek a termései (közepesen) nagyok. Félgömb alakú, elsősorban savanyításra való, különösen ízletes, csípmentes. Nagyon vastag húsú, szabályos, csüngő helyzetű édes bogyók. Folyamatos kötésre képes, a tenyészidőszakban megbízható minőséget produkáló hibrid. Bibepontja zárt, lilulásra nem hajlamos. Könnyű termeszthetőség, nagyon jó általános stressz tolerancia jellemzi.

ZKI 9618 F1
Csípős és nagy!

Nagyméretű, szabályos félgömb alakú, csípős almapaprika hibrid. Folytonnövő, erőteljes bokrot képez, fejlődése gyors, ezért igen korai. Ágrendszere erős, gyökérzete kiterjedt, kiegyensúlyozottan és megbízhatóan terem. Csüngő, kifejezetten nagy termései fényes felszínűek, vastag falúak, szabályos alakúak. Bibepontja zárt, lilulásra nem hajlamos. Könnyű termeszthetőség, nagyon jó általános stressz tolerancia jellemzi. A fajta ideális termésméretet ad mind töltve, mind egészben savanyítás esetén is.

Golf F1
Bajnok az egyöntetűségben!

Folytonnövő, csípős hibrid, amit intenzív szabadföldi termesztésre javasolunk. Az egyetlen olyan almapaprika hibrid, ami kifejezetten üvegben savanyításra nemesített. Bogyója csüngő, rendkívül szabályos, félgömb alakú. Általános ellenálló képessége kiemelkedő, lilulásra nem hajlamos. Bokra erőteljes gyökér- és ágrendszerrel rendelkezik. A bogyók méreteinek zöme 50-60 mm között van, ami kiválóan alkalmas üvegben savanyításra. Baktériumfertőzésre nem érzékeny.

Térjen át a hagyományos fajtáról hibridjeinkre, érjen el jobb minőséget, magasabb hozamot és zárjon jobb évet!

További kérdéseivel, új hibridjeinkkel kapcsolatban keresse területi képviselőinket!